>>Wat kost een video? (deel 2)

Wat kost een video? (deel 2)

13-02-2020

Wat kost een video? (deel 2)

“Hey Willem! Wat kost een filmpje?”. Die vraag krijg ik als maker heel vaak. Een hele logische vraag, natuurlijk, maar zoals met veel goeie vragen is een kant-en-klaar antwoord geven niet zo eenvoudig. Maar ik ga het tóch proberen!

Omdat het een veelvoorkomende vraag is heb ik er lang geleden, inmiddels ruim 3 jaar terug, al eens een blog over geschreven. Die wordt nog steeds dagelijks gelezen maar heel eerlijk, die is inhoudelijk alweer een beetje verouderd en lang niet iedereen heeft wat aan een blog want ja, eeh, tekst.

Dus daarom: een video! Goed, wat kost een filmpje. Hoe logisch die vraag ook is, ik vergelijk het vaak met vragen aan een aannemer wat een huis kost, of vragen aan een auto-dealer wat een auto kost. Je kunt er eindeloos veel antwoorden op krijgen, maar meestal krijg je gewoon een wedervraag: wat voor auto wil je?

In deze video probeer ik uit te leggen wáár de prijs van een video vandaan komt. Hoe dan ook is het natuurlijk de bedoeling dat jouw video of serie aandacht gaat opleveren, en met die aandacht kun je weer andere doelen bereiken.

Invouwen