>>Vijf voorbeelden van geslaagde Employer Branding

Vijf voorbeelden van geslaagde Employer Branding

07-10-2019

Vijf voorbeelden van geslaagde Employer Branding

Tegenwoordig moeten werkgevers steeds meer creatieve oplossingen bedenken om de juiste werknemer te vinden. De concurrentie op de arbeidsmarkt is ontzettend groot. Om als bedrijf op te vallen, wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van employer branding. Employer branding is wat de naam doet vermoeden: het toepassen van alle marketing kennis op het gebied van branding; maar dan toegepast op de recruitment in plaats van sales. Het doel is om de organisatie aantrekkelijk te maken voor werkzoekenden en om ook niet-werkzoekenden te prikkelen om voor de organisatie te komen (willen) werken. Ook in de employer branding wordt stevig gebruik gemaakt van video. Wij hebben inmiddels ook al een aantal recruitment video's, identity films en vacature reels gemaakt. Wij scharen dat allemaal onder Employer Branding.

In deze blog vinden we het leuk om eens wat, in onze ogen, goede voorbeelden aan te halen. Dit is natuurlijk geen absolute lijst, dat zou onmogelijk zijn. Een middagje Googelen en een korte kijk in ons eigen archief bracht ons deze 5 voorbeelden:

Breman Daktechniek – Dakdekker 

Een voorbeeld dat bewijst dat employer branding echt voor elke bedrijf en merk een toegevoegde waarde heeft. Breman Daktechniek heeft onlangs ook een video online gezet waar het beroep dakdekker uitgelicht wordt.  Een beroep waar ze hard op zoek zijn naar de juiste mensen, en wat zeker wat imago verbetering kan gebruiken. Een vrij eenvoudige, maar eerlijke video - vinden wij!

YoungCapital - Koerier  

YoungCapital is een uitzendbureau gericht op jongeren. Vooral jongeren die opzoek zijn naar een bijbaan. Een onderdeel waar ze constant medewerkers zoeken, zijn de koeriersdiensten. 

In deze video van YoungCapital kan je duidelijk merken dat het voor een wat jongere doelgroep is. Daarnaast is de vorm van de video duidelijk een vacature.  

FD Mediagroep – Werken bij FD Mediagroep 

FD mediagroep is het informatiecentrum van de financieel-economische sector.  Met merken als FD, BNR en Fondsnieuws, zijn ze voor veel ondernemers, bestuurders en beslissers heel belangrijk.  

Dit voorbeeld van Employer branding is wat zakelijker en statischer weergegeven. Dit wil niet zeggen dat het minder interessant is. Men komt erachter hoe de bedrijfscultuur in elkaar zit en welke afdelingen je binnen FD mediagroep hebt.  

Swapfiets – fietsenmakers 

In Nederland wonen ongeveer 17 miljoen mensen. Dat betekent dat we gezamenlijk zo’n 25 miljoen fietsen hebben. Omgerekend is dat 1,5 fiets per persoon. Dat zijn aardig wat fietsen... Deze fietsen moeten op ten duur ook gemaakt worden. Daar heb je een heleboel handen voor nodig.  

 Swapfietsen heeft in dit voorbeeld, op een komische manier vertaald wat het werk van een fietsenmaker inhoudt. 

CRM Partners - Young Talent Program 

Tot slot eentje uit eigen archief. CRM Partners, één van de snelst IT groeiende organisaties van 2018. Om nieuw en jong talent aan te trekken, hebben zij het "Young Talent Program" ontwikkeld. Om het aanmelden voor dit programma te promoten hebben ze samen met BAM deze video ontwikkelt. Het toont CRM Partners als werkgever, maar heeft tegelijk een zeer duidelijke call-to-action: meld je aan!

We kunnen nog wel even doorgaan met deze lijst, de voorbeelden zijn talloos! 

Ook benieuwd geworden naar employer branding? BAM! Ook dat doen wij! Neem gerust contact met ons op.

Invouwen